Cari Blog Ini

Svensk Jaettekross Pa Stadsparksvallen

Svensk jättekross på Stadsparksvallen

Sverige körde över Kazakstan

Det svenska landslaget i fotboll körde över Kazakstan på Stadsparksvallen. Matchen slutade 7-0 och det var aldrig något snack om saken. Sverige dominerade bollinnehavet och skapade chans på chans.

Tidig ledning

Sverige tog ledningen redan efter 22 minuter genom Alexander Isak. Därefter fortsatte det svenska laget att skapa chanser och i slutet av första halvlek utökade Viktor Claesson ledningen till 2-0.

Målkalas i andra

I andra halvlek fortsatte det svenska målkavalkaden. I den 49:e minuten gjorde Dejan Kulusevski 3-0 och några minuter senare utökade Emil Forsberg till 4-0. Därefter gjorde Emil Forsberg sitt andra mål för kvällen och Viktor Gyökeres gjorde 6-0.

Perfekt avslutning

Matchen avslutades med att Alexander Isak gjorde sitt andra mål för kvällen. 7-0 blev alltså slutresultatet och Sverige har därmed tagit ett viktigt steg mot avancemang till VM. Segern var också den största för Sverige sedan 1983 då man vann med 8-0 mot Malta.